RRETH QENDRËS TONË TREGTARE

Adresa:

Rr. Komuna e Parisit p.n. 20000 PRIZREN, KOSOVA

Orari i Punës:

Çdo ditë: Prej orës 09:00 deri në 23:00

Kontakti:

Tel & Fax: +381 29 242 282
+381 29 242 486
+377 45 286 525

E-mail:

info@abi-center.com

Në Kuadër Kompanisë !

Distribuimi i produkteve Ushqimore.

Kuadër Kompanisë është Departamenti i distribuimit të produkteve ushqimore mbi 300 pika shitjes, kryesisht këto produkte distribohen qdo ditë dhe janë produkte që eksluzivitetin e ka kompania.

 

Distribuimi i pajisjeve të vogla shtëpiake dhe aksesore për kompjutera.

Me një staff të rri Abi në vitin 2010 filloj të marr eksluzivitetin edhe për shtijen shumë brendeve me botërore për pajisje shtëpiake dhe pajisjeve të ndryshme kompjuterike, në mes të vitit 2011 u këtyre brendeve u bashkua edhe SEB group i Frances ( TEFAL, ROWENTA, MOULINEX).

 

Duaje tëndën Er-ABI.

Në kuadër të kompanisë “ABI” gjendet edhe fabrika për prodhimin dhe përpunimin e kemikaljeve “ER-ABI”, e cila mirret me prodhimin e shamponave dhe sapunit. Prodhimet e kësaj fabrike tanimë janë të njohura në tregun e Kosovës dhe mund të gjenden në çdo shitore.

 

1965 Fillimi i biznesit, hapja shitorës parë për shitjen e pemëve dhe perimeve. Si vazhdimësi i traditës tregtare të familjes FUSHA, hapet dyqani i parë për shitjen e pemëve dhe perimeve në Prizren, të cilën e ka hapur babai ynë Adem Fusha.

 

1988 Hapet Supermarketi parë në Prizren

Ndërmarrja Prodhuese Tregtare “ABI” është themeluar në vitin 1988 nga vëllezërit Adnan, Bari dhe Irfan Fusha, që në ditët e para të hapjes së tregut të lirë në ish Jugosllavinë socialiste, me hapjen e supermarketit të parë në regjionin e Prizrenit.

Krahas tregtisë që ka zhvilluar kjo ndërmarrje në supermarketin “ABI”, njëkohësisht ka themeluar dhe zhvilluar edhe tregtinë me shumicë, me hapjen e depos së parë për shitjen e artikujve ushqimore me shumicë. Në këtë drejtim, kemi arritur të jemi përfaqësues ekskluziv i shumë ndërmarrjeve prodhuese si nga Ish -Jugosllavia ashtu edhe nga shtetet tjera, veqmas nga Turqia. Aktiviteti i tregtisë me shumicë është zhvilluar posaqërisht pas vitit 1999.

1996 Qumështorja e Prizrenit filloj të prodhoj qumësht dhe produkte tjera të brenduara N.P.T. “ABI” komercializoi Industrinë e qumështit në Prizren, e cila ka qenë para shkatërrimit dhe me një angazhim të madh dhe investime të nevojshme, ka arritur që Industrinë e qumështit “ABI” jo vetëm të aktivizojë por edhe të zhvillojë deri në atë shkallë sa që sot konsiderohet si shtyllë e industrisë për përpunimin e qumështit në Kosovë. Prodhimet e Industrisë së qumështitë “ABI”, siç janë Djathi i Sharrit (prodhim unikat që prodhohet vetem në rajonin e Prizrenit), gjalpi, lloje të ndryshme të kosit, jogurtit dhe ajranit, janë prezent në çdo tryezë kosovare. Qumështorja “ABI” me rrjetin e saj të mbledhjes së qumështit në tërë Kosovën, ka ndikuar në zhvillimin e tërësishëm të blegtorisë në Kosovë dhe aktualisht arrin të mbulojë 35 % deri 40% të tregut të Kosovës me qumësht dhe prodhimet e qumështit. Kapaciteti i qumështores prej 5.000 litrash qumësht në ditë, sa ka qenë në fillim është rritur dukshëm dhe sot arrin deri në 40.000 litra në ditë, por pikësynimi është që arrihet deri në 100.000 litra në ditë, normalisht me zgjerimin e kapaciteteve dhe ngritjen e nivelit të blegtorisë në Kosovë.

 

2001 Ketchup Prizreni e shijshme.

Komercializoi edhe Fabrikën për përpunimin e pemëve dhe perimeve “PROGRES” në Prizren. Kapaciteti i kësaj fabrike është përpunimi i rreth 9.000 ton pemë dhe perime në vjet, si dhe kapaciteti i ngrirjes prej 5.000 ton. Këtu prodhohen rreth 50. artikuj të ndryshëm nga pemët dhe perimet, siç janë sallata të ndryshme, turshi, keqap, marmelata, reqela, kompote etj. të cilat përveq në Kosovë shiten edhe në Maqedoni, Serbi, Slloveni, Austri, Gjermani dhe Angli. Në këtë kompani janë të punësuar rreth 150 punëtorë por gjatë sezonit veror kur mblidhen rezervat vjetore angazhohen edhe deri 500 punëtorë shtesë në ditë.

Për sukseset e arritura, Kompania “ABI-ELIF19 PROGRES” në vitin 2002 është shpallur kompania më e suksesshme e Kosovës nga ana e Ministrisë së tregtisë dhe industrisë së Kosovës, ndërsa në Vitin 2006, është shpallur exportuesi i dytë më i madh në Kosovë.

 

2005 Privatizohet KOMUNA ish fabrika e këpucëve.

Kompania “ABI” privatizoi ish Fabrikën e këpucëve “KOMUNA” në Prizren, e cila ka një sipërfaqe prej rreth 27.000 m2 hapësirës dhe gjendet në qendër të Prizrenit.

 

2006 Ish fabrika e këpucëve KOMUNA bëhet Bukuria e Prizrenit

Në fund të vitit 2006 është hapur “ABI center”, ose “BUKURIA E PRIZRENIT” siç e quajnë qytetarët e Prizrenit, gjendet në qendër të Prizrenit, në lagjen e quajtur “Ortakoll”, afër Tregut të gjelbër. Me një sipërfaqe të mbyllur shitëse – ekspozuese prej rreth 8 000 m2, depo të mbyllura me sipërfaqe prej rreth 3 000 m2 dhe me parkingun për rreth 500 automjete, është qendra më e madhe tregtare në Kosovë.

Në kuadër të “ABI Center” gjenden:

–           Në katin përdhesë SUPERMARKETI dhe RESTORANTI

–           Në katin e parë TEKSTILI dhe KOZMETIKA

–           Në katin e dytë TEKNIKA E BARDHË, dhe

–           Në katin e tretë RESTORANTI dhe OAZA E FËMIJËVE (këndi i lojrave për fëmijë)

 

2011 Privatizohet Progress-Export

Natyrisht se kompania “ABI” nuk do të ndalet me kaq. Aq sa lejojnë mundësitë tona do të mundohemi të zhvillojmë dhe modernizojmë kapacitet tona prodhuese dhe rrjetin e shitjes dhe të depërtojmë edhe më shumë në tregun europian dhe botëror, përkundër barrierave të shumta që kemi për shkak të statusit të pazgjidhur politik të Kosovës.

 

2013 ABI SH.P.K. me një supermarket tjetë ABI PLUS

Natyrisht se kompania “ABI” nuk do të ndalet me kaq. Gjatë këtij viti u hap edhe Supermarketi “ABI Plus”, e cila gjendet në afërsi të Spitalit regjional të Prizrenit.

ABI HOTEL

Natyrisht se kompania “ABI” nuk do të ndalet me kaq. Gjatë këtij viti hapet edhe Hotel ABI, në qendër të Prizrenit, me nje kapacitet prej 22 dhomash, restorantin për mysafirë dhe sallën e konferencave.

 

2014 Viti i sukseseve të mëdha

Hapet Qumështorja e re ABI, me pajisje me bashkëkohore për përpunimin e qumështit, duke rritur kapacitetin e përpunimit të qumështit nga 30.000 litra sa ishte ne qumështoren e vjetër në 80.000 litra në ditë. Falë pajisjeve më bashkëkohore për përpunimit qumështit dhe kuadrit profesionalisht të ngritur, Qumështorja ABI në vitin 2014 u certifikua nga TUV Austria me Certifikatë EN ISO 9001: 2008 dhe Certifikatën HACCP.

 

Fabrika për përpunimin e pemëve dhe Perimeve “PROGRES” u transferua në objektin e ri, me ç’rast u pajis edhe me makina më bashkëkohore për përpunimin e pemëve dhe perimeve, duke ngritur kështu cilësinë dhe sasinë e prodhimeve të saj.

 

Hapet Furra ABI, poashtu me pajisje më bashkëkohore për prodhimin e bukës dhe brumërave të ndryshme, duke sjellur shumë risi në tregun e Prizrenit

 

ABI shpk.© 2015